Stichting Geloofsgemeenschap OASE

Overige activiteiten

Hier vindt u informatie terug over andere activiteiten vanuit Oase (of samenwerkingen met anderen), waaronder fietstochten, kloosterbezoek.

Week van de Vrede

September staat voor de bevrijding van Eindhoven en omstreken. Om de slachtoffers te gedenken en de vrede te vieren wordt er de week van 9 tot en met 17 september veel georganiseerd. In Veldhoven doet dat onder andere de Ambassade van de Vrede, deel van een landelijke organisatie en voortgekomen uit een samenwerking van Pax Christi en IKV. Sinds kort maakt Oase hier ook deel van uit. Hans en Hannie van Hak en Frank Bockholts hebben zich bereid getoond om activiteiten rond Vrede mee vorm te geven. We doen dat samen met World-Peace-Flame, de Immanuelgemeente en Ba’hai gemeenschap. De Veldhovense vredesvlam heeft inmiddels een definitieve plaats gevonden in de Immanuelkerk.
De bijdrage van Oase is gekozen om aan het begin van de vredesweek een tocht te maken langs vele gedenktekens en monumenten die Veldhoven en Eindhoven rijk is.

Vredestocht langs gedenktekens en oorlogsmonumenten.

Op zaterdag 16 september is er een fietstocht van ongeveer 22 km langs 9 gedenktekens en oorlogsmonumenten in Veldhoven en Eindhoven. De route loopt voor een groot deel door rustig gebied en prachtige natuur en voor een klein deel door het centrum van Eindhoven. Bij al deze monumenten wordt uitgebreid stil gestaan en verteld over de betekenis en andere wetenswaardigheden. Er wordt in groepsverband gefietst onder leiding van een gids. Startlocatie is bij de toren op het plein aan de Burg. van Hoofflaan in Veldhoven. Er zijn twee starttijden, een om 10.00 uur en de tweede mogelijkheid is om 13.00 uur. Voor de groepsgrootte is het gewenst om je aan te melden bij dswimdekker@gmail.com.