Stichting Geloofsgemeenschap OASE

Jeugd en gezin

Jeugdactiviteiten bij Oase

Om onze geloofsgemeenschap een toekomst te geven, hebben wij ook zeker gedacht aan de jonge gezinnen met kinderen in de basisschool leeftijd.

KinderWoordDienst

Tijdens de Oase vieringen op zaterdagavond is er een KinderWoordDienst o.l.v. Hetty Van Den Hurk, waarbij de kinderen even de kerkzaal verlaten en in een speciale jongeren ruimte, het Kapelleke, het Bijbel verhaal in makkelijke bewoordingen uitgelegd krijgen. Daarbij maken ze vaak gebruik van een spel, een knutsel of een kleurplaat.
Ook krijgen de kinderen elke keer dat ze komen, het bijbel verhaal mee op papier, zodat ze het thuis met de ouders nog eens kunnen nalezen.
Zo ontstaat er een eigen bundel met verhalen.
De uitwerking van de KinderWoordDienst tijdens de Oase viering, is op de website te downloaden, mochten ze deze gemist hebben, maar leuker is toch wel om deze eerst mee te maken. Dus kinderen : Welkom!

Kinderkerk

Om kinderen in de basisschool leeftijd iets te leren over geloof met behulp van bijbelverhalen starten wij met het Oase Kinderkerk Project.
Met een aantal groepsbijeenkomsten en Gezinsvieringen door het jaar heen leert uw kind over leven zoals Jezus het ons voor deed. Er wordt samen gelezen, gezongen, en geknutseld.
Wilt u uw kind mee laten doen, neem dan contact op met Hetty via dit e-mailadres.

We zijn van start met Kliederkerk Veldhoven. Dat is Samen Ontdekken, Samen Vieren en Samen Eten.
Voor jonge gezinnen mét opa’s, oma’s, familie, buren en mensen uit de wijken.
Dit kunnen jullie ook volgen via de facebookpagina van Kliederkerk-Veldhoven.

Rock Solid

De wat oudere jeugd (vanaf groep 8) kan op de derde zaterdag van de maand meedoen met Rock Solid. Dit is in samenwerking met de Immanuelkerk en het Baken. Tijdens deze avonden doen we gekke, actieve spelletjes, kwissen of puzzelen we, en worden we even stil met een korte overweging, om daarna weer los te gaan met een ‘uitsmijter’ een nog even na te ‘chillen’ met fris en chips. Er is een tafeltennis tafel, pool tafel en een voetbaltafel en vele spelletjes. Dus je hoeft je niet te vervelen.

Rock Solid en de Kinderwoorddienst

Enkele keren per seizoen houden we een Event. Dit is een speciaal (sportief) uitstapje, we gaan koken, of we doen mee aan bijvoorbeeld Sirkelslag.

Voor de jeugd vanaf 14 jaar is er Solid Friends.Dit is op dezelfde zaterdagavond. We gaan gezamelijk van start met de Rock Solid jongeren, maar we hebben een aangepast programma voor deze jeugd. De Chill Out is wel weer samen.

Een keer komen kijken mag altijd.